Spärra kort

När man har ett kreditkort finns det även en viss risk att man tappar eller förlorar det på något sätt.

För att då skydda sig mot att någon annan använder ditt kreditkort genom att köpa saker på det så måste du spärra kortet. Alla kortleverantörer så som exempelvis VISA, MasterCard, American Express och så vidare har ett nummer du kan ringa till för att spärra ditt kort fall du har förlorat det. Genom att spärra kortet hindrar du att någon annan kan använda ditt kreditkort. På så vis förlorar du inga pengar och kan snart beställa ett nytt kreditkort för att börja använda det igen.

Vanligtvis har man mer saker i sin plånbok än ett kreditkort, det kan till exempel vara körkort, flera olika kreditkort, gymkort, passagekort med flera. Det är ganska tidskrävande att ringa runt till alla olika ansvariga leverantörer och be dem spärra det olika korten. Det är även svårt att hålla koll på alla olika nummer man måste ringa. Det positiva är att det finns olika företag som erbjuder detta som en tjänst, att spärra dina olika kort. Det enda du då behöver göra är att ringa ett nummer – till företaget som spärrar korten – och be dem spärra alla dina kort, så gör dem det åt dig.

Givetvis kostar det att ha denna tjänsten, men det kan det vara värt. Den dagen du står och har tappat din plånbok och någon annan – oärlig person – hittar den och lyckas använda ditt kreditkort kan det bli en dyr historia. Då kan du faktiskt spara pengar genom att teckna ett abonnemang hos ett företag som erbjuder denna typ av tjänst.